Turkoane Alexandra

Descoperă ce îți lipsește pentru a face poze frumoase machiajelor tale

Descoperă Ce Îți Lipsește Pentru A Face Poze Frumoase Machiajelor Tale

Azi vreau să îți vorbesc despre cât este de importantă lumina în machiaj. Și aici mă refer de la becurile pe care le folosești la masa de machiaj, cât și luminile pe care le folosești când faci pozele ( asta dacă folosești, iar dacă nu o faci, ar fi cazul să citești tot materialul acesta)

Înainte să te bag în detalii tehnice, de watt și lumeni, o să îți spun ce importanță are lumina în pozele pe care le realizezi machiajelor.

Hai să ne imaginăm, că mergi într-o sală de evenimente, și are candelabre cu o lumină mai slabă ca intensitate. Dacă tu te așezi sub un candelabru, persoana care se uită la tine, va observa că ai niște cearcăne foarte pronunțate. 

Și nu doar atât, dar ochii tăi vor părea obosiți. Practic nu este cel mai bun unghi din care să te privească cineva. 

Acum hai să ne imaginăm, că iei o oglindă, în care dorești să te privești, dar te întorci cu spatele la geam. Practic, tu îți faci umbră singură pentru că privești în oglindă contra luminii. 

În primul rând, ca machiajul tău să iasă frumos în poză, tot ce trebuie să faci este ca modelul să stea cu fața spre lumină. Dacă tu ai modelul cu fața spre masa de machiaj, care are becuri, și în lateral, sau în spate ai un geam, sunt mari șanse ca lumina care vine din celelalte părți, să îți afecteze pozele și automat machiajul.

LUMINA NATURALĂ ÎȚI SCADE INTENSITATEA MACHIAJULUI ÎN POZE!

Sunt sigură ca de multe ori ai făcut un machiaj, și când i-ai făcut o poză, nu avea nicio treabă cu realitatea. Machiajul părea mai șters. Asta se întâmplă din cauza luminii. Bineînțeles contează și telefonul sau aparatul, dar aia este altă poveste, pe care o dezbatem cu altă ocazie.

Dacă nu ai masă de machiaj, cu becuri, machiază cu fața la geam, cât este lumină. Seara…nu mai ai nicio șansă să faci poze frumoase dacă nu ai alte surse de lumină. O variantă ar fi să folosești una din sursele de lumină prezentate mai jos.

Există mai multe surse de lumină pe care le folosim noi, make-up artiștii în machiaj, și anume:

 • Lampă circulară – sau ring light 
 • Lampă cu 2 brațe 
 • Panouri cu leduri
 • Soft box-uri

Cel mai des, eu folosesc primele două, adică lampa circulară și lampa cu două brațe.

Atunci când cumperi o lampă, este foarte important să te uiți la niște aspecte:

 • Neapărat să fie pe led – au o durată mai lungă de viață și îți oferă o lumină mai puternică decât cele care au neon. Cu cât are mai multe leduri cu atât este mai bine.
 • Diametrul ringului – te ajută să acopere o suprafață mult mai mare a tenului, și în jurul modelului
 • Temperatura să fie reglabilă – contează enorm de mult acest aspect atunci când alegi un ringlight, pentru că acea temperatură se reglează de la o poză la alta. Pozele sunt influențate de temperatura culorii care se află în încăpere la momentul respectiv. Această temperatură din încăpere se schimbă în funcție de lumina de afară. Ea te mai ajută să scoți pozele cât mai aproape de realitate. 

Dacă folosești un Samsung, poți observa că pozele tale sunt mai galbene, dacă folosești Huawei, poți vedea că pozele sunt mai verzi. Iphone-ul este singurul care redă cât de cât realitatea.

Asta nu înseamna că trebuie să învestești zeci de mii de lei într-un telefon, ci doar să faci o mică investiție într-o lampă circulară, pe care o găsești la reducere acum CLICK AICI!

Alte caracteristici importante pe care trebuie să le aibă un ring light sunt:

 • Intensitatea reglabilă – un aspect foarte important, dacă nu vrei ca pozele tale să fie prea luminoase, deschise sau albe. Intensitatea o reglezi în funcție de lumina pe care o ai în încăperea în care faci pozele. 
 • Suport pentru telefon – va veni momentul în care îți vei dori să filmezi un machiaj, sau poate să faci un story, și cel mai profi este când nu îți tremură mâna pe video. Atașezi telefonul pe suportul ring-ului și ai rezolvat această problemă.
 • Trepied sau suport pentru ring light – Sunt multe branduri de ring-light-uri care vând doar cercul acela de lumină, fără piciorul pe care să îl sprijini. Așa că te sfătuiesc să fii atentă când cumperi de pe alte site-uri.

Ring-ul pe care ți l-am recomandat eu, are tot ce trebuie. Pe lângă ce am enumerat, are suport și de aparat foto, și are și garanție 12 luni, care la fel este foarte importantă. 

Care sunt avantajele atunci când folosești un ring light?

 • Lumina este dispersată în mod uniform pe ten, rezultând o poză lipsită de umbre și lumină în zone inutile. 
 • Creează efectul de ochi de pisică, și culoarea acestora se va vedea mult mai frumos și mai interesant.
 • În cazul în care nu ai un loc amenajat, ring light-ul este cel mai bun prieten al tău, în timpul lucrului la studio sau în deplasare.
 • Pozele îți vor ieși muullt mai clare decât ți-au ieșit vreodată, și mult mai frumoase.

Dacă te-ai întrebat care este secretul unei poze reușite, este în primul rând LUMINA!

Dacă tot ți-am spus la început de watt și lumeni, hai să te lămuresc la sfârșit ce sunt ei. 

Watt-ul ne indică consumul de energie a unei surse de iluminat.

Lumen este de fapt cantitatea de lumină emisă de o sursă de lumină. Cu cât lumenii sunt mai mari, cu atât ei îți oferă mai multă lumină. 

Ring light-ul acesta are 4900 de lumeni. Iar un bec de tip led, care are între 3-5w are 250 de lumeni. Imaginează-ți ce lumină îți oferă acest ring light. 

Îl găsești redus cu 40% acum pe www.turkoaneshop.ro

Lasă-mi un comentariu și spune-mi dacă ți-a fost util acest material. 

Până data viitoare!

Te puuuup,

Alexandra Turkoane :* 

1 thought on “Descoperă ce îți lipsește pentru a face poze frumoase machiajelor tale”

 1. Foarte bun articolul tău, drăguța! Mulțumesc pentru sfaturi, te urmăresc și ador produsele tale, postările tale. Te pup cu drag!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *