fbpx

Lumea a uitat de unde a plecat

Cât de des nu ai auzit această expresie, sau poate chiar ție ți-a fost adresată?

Urmărisem un video scurt a lui Lorand Soares Szasz care spunea că sunt multe persoane care folosesc această frază, și o folosesc cu scopul de a te manipula. Sunt oameni care nu depun niciun efort pentru a ieși din situația/starea în care se află, și nu mă refer aici doar la situația financiară, ci și la mentalitate. Sunt oameni care se pierd tot mai mult, încetul cu încetul, care nu au înțeles despre ce este viața, din ce sunt făcuți, și unde ajungem cu toții. Sunt oameni care pot alege să trăiască în bunatate, și totuși preferă să împrăștie cu noroi în alții sau să îi tragă în jos. Sunt oameni care nu s-au vindecat niciodată, chiar dacă au reușit să obțină tot ce și-au dorit din punct de vedere material, care și-au schimbat exteriorul cu gândul că vor găsi pacea, liniștea, fericirea, și nu au reușit să obțină niciunul din acele lucruri, pentru că toate acestea nu se află în exterior, ci se află în cele mai întunecate locuri din interiorul lor. În locurile în care nu au mai umblat ani de zile, în locurile uitate de mult. 

O persoană care a pornit de la zero, care s-a ridicat singură, care a luptat singură cu propriile probleme, frici interioare, care a fost la un pas de a nu mai fi….nu a uitat de unde a plecat….ci pur și simplu….

NU ÎȘI MAI DOREȘTE SĂ AJUNGĂ ACOLO! 

Dacă te regăsești în această povestioară, vino lângă mine și așează-te.

Niciodată să nu te lași influențată de astfel de oameni, pentru că de-a lungul vieții vor mai reveni în viața ta, poate nu tot aceiași oameni, dar alții din trecutul tău vor apărea. 

Ce înțeleg eu din acest lucru? Că Universul mă supune la “teste”, să vadă cât de mult am evoluat, teste pe care le-am “cerut” în mod indirect. Le-am atras, pentru că sunt momente în viața mea cand îmi pun întrebări dacă am evoluat…sau…ce aș face dacă s-ar repeta anumite situații din trecut…cum as reacționa la acele întâmplări? 

Citisem o postare recent, amuzantă și adevărată în același timp, și anume: 

”Universul ți-l trimite pe fostul înapoi să vadă dacă mai ești proastă :)))))”

Gândurile noastre au o putere de atracție a evenimentelor inimaginabilă. De aceea trebuie să avem grijă de ele, să le păstrăm cât mai pozitive, să vedem de cele mai multe ori binele în orice situație, și să ne păstrăm optimismul. Pesimismul atrage evenimente negative în viața noastră.

Cum scapi de gândurile negative?

  • Conștientizează că ai gânduri negative. Când le-ai observat, tu ai puterea să le schimbi direcția. Nimeni nu o poate face în locul tău. În timp vei dobândi atat de multă experiență că vei gândi pozitiv inconștient.
  • Înconjoară-te de oameni pozitivi – cu riscul de a renunța la persoane la care poate ții, dar totuși simți că-ți fac rău, sau te simți stânjenită stând lângă ele, trebuie să o faci. Fă curat în cercul tău de prieteni, păstrează numai ce te face să te simți bine. Oamenii nu sunt făcuți să rămână o viață lângă tine, și nici tu lângă ei.
  • Citește cărți de dezvoltare personală – te vor ajuta să-ți schimbi modul de a gândi, atrăgând în viața ta numai situațiile și oamenii de care ai nevoie. 
  • Fii recunoscătoare – Inclusiv pentru acele evenimente negative din viața ta, pentru că fără ele, tu nu ai fi omul care ești azi. Toate acele situații le-ai trăit pentru a evolua ca om, pentru a te dezvolta, pentru a te maturiza. Nu îți plânge de milă, și nu căuta compasiune. Fii puternică, și spune cu zambetul pe buze, cu lacrimi în ochi ceea ce te-a făcut să evoluezi. 

Eu sunt recunoscătoare pentru perioadele în care sufeream atacuri de panică, anxietate, eram în depresie, luni întregi, atât de jos am fost atunci încât nu vreau să mai ajung niciodată. Luptele interioare pe care le-am dus cu mine, mă zbăteam să supraviețuiesc de pe-o zi pe alta, să supraviețuiesc minții mele bolnave, gândurilor negative. Am stat 5 luni într-o frică continuă, fără să înțeleg nimic, cele 5 luni le-am simțit ca 5 ani. Cine a trecut prin acele boli, și a supraviețuit, știe cât este de greu să duci luptele cu tine.

Frica este roata, iar tu ești hamsterul! 

Tu ai puterea să spui STOP! Ieși din frică și TRĂIEȘTE-ȚI VIAȚA! 

  • Renunță la fumat – renunță la orice țigară, da…știu că nu o sa mă asculți, îți spune o fumătoare de 13 ani, care s-a lăsat brusc de țigări, cu cartușul de țigări în casă și pachete începute. Și nu m-aș întoarce la acele vremuri!
  • Hrănește-te sănătos! – Renunță la zahăr, făinoase în prima fază. Hrănește-te colorat, și savurează fiecare îmbucătură!
  • Plimbă-te în natură – și savurează fiecare inspirație/expirație, fiecare miros, fiecare adiere de vânt, fiecare pas, fiecare copac, frunză, fiecare minut din experiența în natură.
  • Meditează –  ZILNIC! Meditația te ajută să te înțelegi la alt nivel, să scapi de toate stările de frică, te ajută să te conectezi la Sinele Tău adevărat. 

Mesajele tale mă încurajează să scriu! Nu ezita să o faci! Poveștile oamenilor mă inspiră!

Te iubesc! <3

Spread the love
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irina Boboia
Irina Boboia
1 year ago

Foarte frumos! ❤️

Silvia Mosoarca
Silvia Mosoarca
1 year ago

Foarte frumos spus!.

2
0
Mi-ar face placere sa imi spui parerea ta, te rog lasa un commentx
()
x