Turkoane Alexandra

Povestea mea continuă…

Povestea mea Continuă...

Mai ții minte în postarea anterioară când ți-am lăsat niște concluzii după care să-ți ghidezi viața?

În urma mesajelor primite de la voi, care … WOW….m-au lăsat fără cuvinte, vă spun sincer, nu credeam că va avea așa impact povestea mea. Unele dintre voi, ați plâns, majoritatea v-ați regăsit, iar pe altele v-am motivat. Tot ce pot spune, că obiectivul meu cu acea postare a fost atins. Îmi doream să te motivez, îmi doream să te inspir, îmi doream să te fac să-ți dorești să-ți continui drumul, scopul pentru care ai venit pe acest Pământ. Și îți spun eu…scopul tău nu este să te duci să lucrezi 8-10-12-14 ore pe zi într-un loc în care nu-ți face plăcere deloc să lucrezi. Știu că nu toți suntem făcuți să fim antreprenori, să fim proprii șefi, dar cu siguranță nu suntem făcuți să înghițim și să stăm în locuri sau domenii în care nu ne face plăcere.

Unele mesaje sunau astfel :

– Și eu sunt la facultate, și părinții nu mă susțin 

– Oamenii îmi spun să aleg o meserie sigură

– Nu se poate trăi din machiaj

– Machiajul nu este o meserie de viitor.

A ce sună aceste mesaje ? A frici, fricile celor din jur, fricile proprii….

Când oamenii intervin cu astfel de “sfaturi”, lor le este frică să pornească pe drumuri necunoscute. Tocmai de aceea există oameni care stau angajați atât timp într-un loc și sunt nefericiți, pentru că le este frică să facă pasul, să își ia inima în dinți, să își găsească pasiunea și să meargă pe drumul lor. Acesta este doar unul din motivele pentru care stau angajați, altul ar fi mentalitatea…. gândirea negativă, mintea încărcată cu programe nepotrivite și limitative (Programele sunt niște credințe – ceva în care crezi cu adevărat, majoritatea sunt negative și preluate din familie sau din anturaj). 

Exemple de programe negative:

– “Nu sunt suficient de bună pentru a machia”

– “Toți oamenii care au bani, se ocupă cu ilegalități”

– “Banii sunt ochiul dracului”

– “Banii sunt murdari” etc.

Un al motiv:

– Apariția pe nepregătite a unui copil

Părinții noștri în general, și bunicii au făcut sacrificii foarte mari. Și-au lăsat pasiunile să-și crească copii, să aibă un venit sigur, nu au riscat cu afacerile, nu toți…dar mulți au facut-o. În urma unui program de 21 zile de abundență a lui Deepak Chopra pe care l-am urmat, am avut ca tema să ne întrebăm mamele care este cel mai mare regret al lor. Mama era pasionată de pictură și de muzica. În adolescență picta foarte mult, iar când m-a avut pe mine, îi plăcea să îmi deseneze foile pentru teste la școală cu diferite animăluțe, sau personaje din desene animate, și o făcea foarte bine, încă îmi amintesc de unele foarte clar. Îmi părea atât de rău când se chinuia să deseneze ceva atât de frumos, și eu nu veneam cu notă mare la test, mă simțeam dezamăgită și tristă că i-am stricat desenul cu nota mea (Nu știu de unde a ieșit asta din mine, este un moment pe care nu mi l-am amintit niciodată, iar acum am ochii înlăcrimați când scriu aceste rânduri….)

Să revenim unde am rămas….

De cele mai multe ori nu vei fi susținută sau încurajată să faci un lucru, mai ales când vine vorba să-ți schimbi total domeniul de activitate. Acest lucru îți doresc să te motiveze, să-ți demonstrezi în primul rând, că poți să reușești tot ce-ți propui, iar în al doilea rând să le demonstrezi și celorlalți că oricâte eșecuri ai avea, ai învățat din ele, și ai devenit mai bună. Ți-a fost greu, dar ai reușit. Eșecurile sunt niște lecții….și chiar sunt cheia spre succes. Când eșuezi, evoluezi…înveți din propriile greșeli, și nimic nu ți se întipărește mai bine decât propriile greșeli.

Toți am avut parte de eșecuri, și mai ales oamenii de succes. Conteaza ce ai învățat din acele eșecuri, și cum pui în practică lecțiile.

În alta ordine de idei, am pornit de 10 ani pe drumul acesta, să machiez și să predau în acest domeniu, dar uite-mă aici….un machior care își descarcă creativitatea prin scris. Oricând mă pot reprofila, ador să scriu, să citesc, să vorbesc ore în șir despre dezvoltare personală, despre programe, meditații, chakre, blocaje, lupte interioare, afirmații și despre tot ce nu se prea vorbește online. Și știi de ce? PENTRU CĂ NU-MI PASĂ DE PĂREREA CELOR DIN JUR! Am scris cu majuscule să mi se întipărească și mai bine în minte, atât mie, dar și ție. 

Repetă-ți zilnic afirmațiile –  “PĂREREA MEA ESTE SUFICIENTĂ!” , “EU SUNT SUFICIENTĂ!”.

Nu mi-e frică să o iau pe alt drum, pentru că știu că unde mă va duce viața, va fi spre binele meu, chiar dacă la prima vedere poate părea rău…finalul draga mea este tot ce contează. Călătoria este diferită pentru fiecare, eșecuri vor fi pe drum, dar cum te raportezi tu la acele eșecuri, gândirea pe care o ai asupra lor, este cel mai important lucru.

Sunt înscrisă în acest moment la un curs de business care durează 8 săptămâni. Sunt îndrumată de Oxana Novacovici, soția lui Pera Novacovici (pentru cele care nu știți cine este Pera, dați un search pe Google). Am avut ocazia să îi aud povestea de multe ori, a renunțat în ultimul an la facultatea la care era pentru că nu îi făcea deloc plăcere, nu se regăsea în acel domeniu, și ajunsese la un moment dat să aibă o părere foarte proastă despre el pentru că nu era bun în acel domeniu. Îl pasiona psihologia și s-a dus să se înscrie la facultate. Și-a dus meseria la alt nivel, și știi de ce? Pentru că iubește ceea ce face, și în momentul în care iubești ceea ce faci…se vede…nu doar de tine, dar și de restul lumii. Când muncești pentru tine ai alt elan, altă implicare, altă inspirație, altă dăruire. Știi pentru ce tragi….tragi pentru tine și familia ta. Și nu doar atât…dar și satisfacția financiară este mult mai mare.

Cea mai frecventă întrebare în domeniul meu este :

“Se fac bani din machiaj?”

Răspunsul meu este – Câți bani ești dispusă să investești pentru a face bani din această meserie? Pentru că profitul tău este raportat la investiție. Și asta nu este doar în această meserie, ci în oricare!

Am o vorbă : “Dacă nu bagi bani, nu faci bani!” Scurt și la obiect.

Am făcut bani din machiaj?

Tu ce spui? Nu-mi stă în fire să mă laud, dar uneori îmi place să scot în evidență anumite reușite pentru a te motiva și pe tine. De ce? Pentru că tot ce-mi doresc este ca lumea să fie fericită și împlinită. Iar faptul că pot contribui un pic la acest lucru mă face să fiu recunoscătoare și să mă simt binecuvântată cu acest dar. 

Când ajungi jos de tot….și reușești să te ridici….toată munca ta este în favoarea comunității. Iei comunitatea sub aripi și le oferi toate cunoștințele tale pentru a trece peste orice perioadă urâtă din viața lor.

Lasa-mi un comentariu dacă te-a inspirat acest articol.

Te îmbrățișez și îți sunt alături 🙂

2 thoughts on “Povestea mea continuă…”

  1. Ioana Alexandra Todea

    Super poveste de viață, esti un exemplu de urmat, de ascultat, de urmărit! Te urmăresc de mult din ziua în care cautam un make-up artist la care să fac un curs…. am cautat…nu am gasit nici unul pe care la mi-,l permit la momentul respectiv dar acum…după ce am citit povestea ta cred ca imi lipsea si mie ambiția si m gândeam ca nu sunt destul de buna sa fac asta…
    Pot spune acum că acesta parere mi sa schimbat! Iti multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *